Turizm, Japonya ekonomisinin önemli bir gelir kapısı olmasına rağmen, corona virüs pandemisinin başlangıcında sıkı sınır kontrolleri uyguladığından turistlerin girmesine izin verilmedi.

Öğrencilerin ve bazı iş seyahatinde olanların girmesine izin vermek için düzenlemeler biraz gevşetildi. Ancak, 20 yılın en düşük seviyesine inen para biriminden yararlanmak için turizmi yeniden başlatmayı ümit eden endüstri liderlerinden gelen çağrılara rağmen, bireysel turistler yasaklı durumda.

REKOR GETİRİ

Japonya Turizm Ajansı, belirsiz bir gelecekte turizmin daha geniş bir şekilde yeniden başlaması için bilgi toplamak amacıyla bu ayın sonundan itibaren küçük grup turlarının ülkeye girmesine izin verileceğini açıkladı. Seyahat acenteleri ile sıkı sıkıya planlanacak ve her zaman tur şefleri eşliğinde yapılacak turlara, ABD, Avustralya, Tayland ve Singapur'dan gelen ve üç doz aşı olan turistlerin katılmasına izin verilecek.

2019'da Japonya, turizm alanında 4,81 trilyon yenlik (37.2 milyar dolar) getiri sağlayarak 31,9 milyon yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. (Guardian)