Hırvat makamlarından yapılan açıklamada, patlamanın bir grup sığınmacının ülkeyi geçmeye çalışırken Bosna sınırındaki Saborsko yakınlarındaki ormanlık alanda meydana geldiğini söylediler. Agence France-Presse’in haberine göre, mayına basan kişi öldü ve diğerleri de yaralandı. Biri kritik olmak üzere yaralı dört kişi hastaneye kaldırıldı.

RİSKİN DÜZEYİNİ GÖSTERİYOR

Ölen kişinin uyruğu henüz belli değil. Ogulin kasabası yakınlarındaki bir hastaneden alınan rapora göre, yaralılardan ikisi Pakistanlı. Hayır kurumları ve yardım çalışanları, olayın göçmenlerin ve mültecilerin Avrupa'ya ulaşmak için aldıkları olağanüstü risklerin altını çizdiğini söylediler.

200 KİŞİ ÖLDÜ

İçişleri Bakanlığı’na göre, Hırvatistan'da yaklaşık 17 bin patlamamış mayın ve diğer mühimmat bulunuyor. Mayınlar, savaşın sona ermesinden bu yana Hırvatistan'da 200'den fazla kişiyi öldürdü. Bölgedeki patlamamış mühimmat sorunu, Bosna'ya kadar uzanıyor.

Bosna Hersek Mayın Eylem Merkezi (BHMAC), yaklaşık 79 bin patlamamış mayın ve başka cihaz olduğunu tahmin ediyor. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com