Düşünce kuruluşu Autonomy, 4 Day Week Campaign ve Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi ve Boston College araştırmacıları ile ortaklaşa düzenlenen pilot uygulama 6 ay boyunca devam edecek. 

Deneme, 100:80:100 modeline dayanmaktadır; Yüzde 100 üretkenliği sürdürme taahhüdü karşılığında, zamanın yüzde 80'i için yüzde 100 ödeme. Kar amacı gütmeyen 4 Day Week Global grubunun CEO'su Joe O'Connor, "Pandemiden çıkarken, giderek daha fazla şirket bunun farkına varıyor. Rekabetin yeni sınırı yaşam kalitesidir ve daha az saat, sonuç odaklı çalışma onlara rekabet avantajı sağlamanın aracıdır” dedi. 

İKİ ÜLKEDE DAHA BAŞLIYOR

İlgili diğer şirketlerden bazıları eğitim, işyeri danışmanlığı, barınma, cilt bakımı, bina ve inşaat işe alım hizmetleri, yiyecek ve içecek ve dijital pazarlama sağlıyor. Araştırmacılar, işin üretkenliği ve çalışanlarının refahı üzerindeki etkinin yanı sıra çevre ve cinsiyet eşitliği üzerindeki etkiyi ölçmek için katılan her kuruluşla birlikte çalışacak. Hükümet destekli dört günlük haftalık denemeler de bu yıl İspanya ve İskoçya'da başlayacak.

Boston College'da sosyoloji profesörü ve denemenin araştırmacılarından Juliet Schor, bunu “tarihi bir deneme” olarak nitelendirerek “Çalışanların stres ve tükenmişlik, iş ve yaşam memnuniyeti, sağlık, uyku, enerji kullanımı, seyahat ve hayatın diğer birçok yönü açısından fazladan bir izin gününe nasıl tepki verdiğini analiz edeceğiz” dedi. (Guardian)