CDC geçen hafta, ABD düzenleyicileri veya Dünya Sağlık Örgütü tarafından kullanılmasına izin verilen herhangi bir aşıyı kabul edeceğini söyledi. 

Bir CDC sözcüsü, "CDC, birincil serilerde aşı türlerini karıştırmayı önermese de, bunun diğer ülkelerde giderek yaygınlaştığının ve bu nedenle aşı kayıtlarının kabul edilmesi gerektiğinin farkındayız" dedi.

8 KASIM’DA BAŞLIYOR

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat eden yabancı uyruklular için yeni aşı gereksinimlerinin, kara sınırlarından geçen ziyaretçilerin yanı sıra uluslararası hava yolcuları için 8 Kasım'da başlayacağını söyledi.

CDC, AstraZeneca aşısı da dahil olmak üzere, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından kullanım için onaylanan ve DSÖ tarafından izin verilen aşıların Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş için kabul edileceğini söyledi.

CDC’den yapılan açıklamada, "FDA onaylı veya DSÖ acil kullanım listesinde listelenen iki dozlu Covid-19 aşılarının herhangi bir kombinasyonuna sahip olan kişiler tam aşılı olarak kabul edilir" denildi. (Reuters)