ABD'de Donald Trump'ın kongrenin yeni başkanı tescil edeceği saatlerde yaptığı mitingden sonra yaşanan kaos, şiddetin geldiği noktaları gösterdi...

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bir kadın protestocu göğsünden vurularak hayatını kaybederken yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yandan çok sayıda polis ve gösterici de yaşanan çatışma ve arbedede yaralandı.

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Trump destekçilerinin kongre binasına girmek için polis barikatlarını aşması ile kongre binasına girilmesi ve kaydedilen görüntüler kan donduran cinsten.

SİLAHLA GİRMEYE ÇALIŞINCA ORTALIK KARIŞTI

Kongreye girmek isteyen bir kişinin elinde silah olması ile polisin silah çekmesi ile ortalık bir anda karıştı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Olaylar daha da şiddetlenince sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve polis göstericilere alanı boşaltma çağrısında bulundu.

TRUMP'TAN ÇAĞRI

Olaylar devam ederken ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından göstericilere barışçıl şekilde protesto yapılması konusunda uyarıda bulundu.

DARBE GİRİŞİMİ GÖZÜYLE BAKILDI

ABD'de yaşanan kaosun ardından açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnny, Ulusal Muhafızlar'ın Trump'ın talimatıyla başkente geldiğini kaydederek, "Diğer federal güvenlik güçleriyle uyum içinde olaylara müdahale edecekler" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence, şiddet olaylarının durması gerektiğini kaydederek protestocuların güvenlik güçlerinin talimatlarına uyarak binayı terk etmesini telkin etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Washington DC'de yaşananları ''şoke edici'' olarak tanımladı.