ABD'deki olaylı seçimlerin ardından Trump'tan koltuğu devralan yeni Başkan Joe Biden'ın, Türkiye'ye yönelik tavrının nasıl olacağı merak konusuyken, ABD Senatosu'nda Erdoğan içerikli bir mektup yazılarak Biden'a verildi.

Senato’nun 100 üyesinden 54’ünün imzaladığı, hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratların isimlerinin olduğu mektupta, Biden'dan Türkiye’deki insan haklarını korumak adına daha fazla baskı yapması talep edildi.

"ERDOĞAN'IN OTORİTER YÖNETİMİNİ DURDURMASINI İSTİYORUZ"

Biden'a sunulan mektupta; AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye'de muhalefeti marjinalleştirdiği, eleştiri yapan basını kuruluşlarını baskıladığı ve gazetecileri tutukladığı ifade edilirken, "Erdoğan ve yönetimine muhaliflere baskıyı bir an önce bırakmasını, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve otoriteryen yönetimi durdurmasını istiyoruz" cümleleri yer aldı.

Biden’ın seçilmesiyle birlikte, Türkiye NATO müttefiki olarak ABD ile daha iyi ilişkiler istediğini belirtmişti. İngiliz haber ajansı Reuters, "Biden’ın insan hakları konusunda Ankara’ya daha sert yaklaşması bekleniyor" yorumunu yaptı.