Montgomery ilçe polis departmanı tarafından yayınlanan video, memurlardan birinin ağlayan çocuğa yakın mesafeden tekrar tekrar bağırdığını gösteriyor. Washington Post, polis departmanının ve ilçe okulunun, olayı ayrıntılı olarak ele almayı reddettiğini bildirdi.

POLİSLERE YAPTIRIM YOK

Okuldan yapılan açıklamada, "Yetişkinlerin bir çocukla bu şekilde konuşmaları veya tehdit etmeleri için hiçbir mazeret yoktur. Ebeveynler ve büyükanne ve büyükbabalar olarak, ailelerin çocuklarını okula gönderdiklerinde personelin onlara bakmasını, onları güvende tutmasını ve gerektiğinde uygun müdahale süreçlerini kullanmasını beklediklerini biliyoruz’’ denildi. 

Bir polis teşkilatı sözcüsü gazeteye yaptığı açıklamada, videodaki iki memurun bir iç soruşturma sonrasında işlerine devam ettiğini söyledi.

ÇOCUĞA KELEPÇELİ TEHDİT

Memurlar, çocuğu East Silver Spring ilkokulundan yaklaşık bir blok ötede buldular ve onu okula geri götürdüler. Videoda, ağlayan çocuğu müdürün ofisindeki bir sandalyeye oturmaya zorlayan polis memuru görüldü. 

Bu memur kelepçelerini çıkardı ve çocuğun sağ bileğinin kelepçeleyerek, ‘’Bunların ne için olduğunu biliyor musun? Bunlar dinlemek istemeyen ve nasıl davranacağını bilmeyen insanlar için" dedi. (Guardian) 

Not: Görüntüler şiddet içerdiğinden dolayı haberde yayınlanmadı...