Yerel yetkililer, yolun çökmesinin ABD'nin güneyini vuran İda Kasırgası'nın şiddetli yağışlardan kaynaklandığına inanıyor. Mississippi Otoyol Polisi, çöküşün 15 ila 18 metre uzunluğunda olduğunu söyledi.

'ARAÇLAR BİRBİRİNİN ÜZERİNE YIĞILDI'

Yerel haber kanalı WSDU, Otoyol Devriye Sözcüsü Cal Robertson'ın, çöküşün arabaları "birbirinin üzerine yığılmış" olarak bıraktığını söylediğini aktardı. Robertson, arabaları delikten çıkarmak için vinçlerin gerekli olacağını da sözlerine ekledi. Yerel yetkililer, kazaya karışan bazı sürücülerin şiddetli yağışlar nedeniyle yolu düzgün görememiş olabileceğine inanıyor. 

KASIRGA HER YERDE CAN ALIYOR

İda Kasırgası'nın hızı yavaşlarken, yetkililer güney ABD'de fırtına dalgalanmaları ve şiddetli yağışlar konusunda uyarmaya devam ediyor. Salı öğleden sonra, Ida Tennessee'deydi ve bölgeyi yoğun yağmurla ıslattı ve ani sel uyarılarına yol açtı. Yerel yetkililer, New Orleans'ın çoğu da dahil olmak üzere bir milyondan fazla ev ve işyerinin elektriksiz kalması nedeniyle tahliye edilen sakinleri eve dönüşlerini ertelemeye çağırdılar.

Louisiana Vali Yardımcısı Bill Nungesser NBC News'e verdiği demeçte, Ida'dan ölenlerin sayısının muhtemelen önümüzdeki günlerde artacağını söyledi. Otoyol çökmesi sırasında ölen iki kişiye ek olarak, fırtına sırasında en az iki kişinin daha öldüğü bildirildi. New Orleans'ın sular altında kalan bir bölgesinde araçla geçmeye çalışırken bir adam öldü. Baton Rouge yakınlarında bir ağacın çarptığı başka bir kişi öldü.

BBC