KİŞİ BAŞI 1 MİLYON DOLAR

Videodaki adam, "İhtiyacım olan şeyi alamazsam, bu Amerikalıları, hepsini öldürmeyi tercih ederim ve her birinin kafasına büyük bir silah boşaltırım" dedi. Haiti Adalet Bakanı Liszt Quitel, Reuters'e verdiği demeçte, misyonerlerin serbest bırakılması için kişi başına 1 milyon dolar talep edildiğini söyledi. Misyonerlerin ele geçirilmesi, küresel dikkati Haiti'nin Karayip ülkesindeki ekonomik ve siyasi krizlerin ortasında şiddete yol açan ve şiddete yol açan korkunç adam kaçırma sorununa odakladı.
Beyaz Saray, Perşembe günü misyonerlere yardım etmek için elinden geleni yapacağını açıkladı. Beyaz Saray Basın Sekreter Yardımcısı Karine Jean-Pierre, "Durumu çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

SUİKASTTEN BU YANA SERTLEŞTİLER

Güvenlik uzmanlarına göre 400 Mawozo küçük çaplı yerel hırsızlar olarak başladı ve başkent Port-au-Prince'in doğusundaki bir kırsal bölgeyi kontrol ederek Haiti'nin en korkulan çetelerinden biri haline geldi. Haitili çeteler son yıllarda bölgelerini istikrarlı bir şekilde genişlettiler ve Temmuz ayında Başkan Jovenel Moise'e düzenlenen suikasttan bu yana
eylemlerinde daha da sertleştiler. Liderleri - özellikle G9 adlı çete koalisyonunun lideri Jimmy Cherizier - giderek daha fazla kamusal rol üstlenerek, çevrimiçi yayınlanan ve zaman zaman politikacıları alenen tehdit eden kapsamlı röportajlar sunuyor.

Reuters