Ülke lideri, virüsün Hint Okyanusu ada ülkesinde yayılmasını durdurmak için yakında yeterli sayıda vatandaşın corona virüse karşı aşılanacağını umduğunu söyledi.

Seyşeller Başkanı Wavel Ramkalawan Associated Press'e verdiği demeçte "Mart ortasında, 70 bin insanımızı aşıladığımızda sürü bağışıklığına kavuşmayı umuyoruz" dedi ve "Bu yüzde 70'i temsil ediyor çünkü nüfusumuz 100 bin" şeklinde ekledi.

EN AZ YÜZDE 70

Bir virüsün yayılmasını zorlaştırmak için yeterli sayıda insan enfeksiyon veya aşı yoluyla korunduğunda sürü bağışıklığına ulaşılır. Corona virüs için kesin eşik bilinmemekle birlikte, bazı uzmanlar virüsü kontrol altında tutmak için nüfusun en az yüzde 70'inin korunması
gerektiğini öne sürüyor. Bununla birlikte, corona virüsün endişe verici yeni versiyonlarının ortaya çıkması, tabloyu daha da karmaşık hale getiriyor.

100 BİN DOZLUK BAĞIŞ

Seyşeller Haber Ajansı'na göre, yakın bir ticaret ortağı olan BAE tarafından bağışlanan 50 bin doz Sinopharm aşısı ile Seyşeller’deki aşılama çalışmaları Ocak ayında başladı. Hindistan ise, Hindistan Serum Enstitüsü tarafından yapılan AstraZeneca aşısının 50 bin dozunu bağışladı.
Seyşeller hükümeti, 70 bin kişiyi aşılamaya yetecek kadar AstraZeneca aşısının 40 bin dozunu daha satın aldığını söyledi.

SAĞLIK VE TURİZM ÇALIŞANLARINA ÖNCELİK

Ülkede aşılar isteğe bağlı ve ücretsizdir. Dünya Bankası rakamlarına göre, aşılar cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere üst düzey yetkililerin yanı sıra turizmin GSYİH'nın yaklaşık yüzde 30'unu oluşturduğu ülkede sağlık ve turizm çalışanlarına verildi.