Teksaslı yetkililer, altyapıya zarar veren ve su borularını donduran rekor düşük sıcaklıkların ardından 7 milyon insana musluk suyunu içmeden önce kaynatmalarını söyledi. Su kaynaklarındaki kesinti, zorlu kış şartlarının eyaletin elektrik şebekesine ve kamu hizmetlerine zarar vererek ve milyonlarca insanı günlerce elektriksiz bırakmasından sonra geldi.

HASTANELERE SU VERİLEMİYOR

Teksas eyaletinin Austin şehrindeki David's HealthCare CEO'su David Huffstutler, “Hastalarımıza, çalışanlarımıza ve hastane operasyonlarımıza su sağlamak için tedarik zincirimizle çalışıyoruz. Su kesintisini çözmek için Austin şehriyle çalışmaya devam ediyoruz, ancak hastanemize giden hizmeti ve su basıncını etkileyen su sistemi sorununu çözmede başarısız oldular" dedi. Austin’in su tedarikçisi, Çarşamba günü su arıtma tesislerinin stabil olduğunu, ancak müşterilere suyu ulaştırmada hala "önemli zorluklarla" karşı karşıya olduğunu söyledi.

"ACİL SU TASARRUFU"

Houston'daki Texas Tıp Merkezi'nde bir yoğun bakım hemşiresi olan Angelica Baton, “Son birkaç gün oldukça çılgınca… Bir sel felaketi yaşadık. Borular bir hastanın üzerine patladı. O hastayı taşımak zorunda kaldık’’ dedi. Houston'daki Texas Kadın Hastanesinde bir çalışan, tüm hastane personelinin Çarşamba sabahı bir mesajı aldığını söyledi. Bu mesajda, “Acil bir şekilde su tasarrufuna başlayın. Şehrin suyu yok. Lütfen tuvaletleri yıkamayın veya acil olmayan işlerde su kullanmayın" yazıyordu. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com