Geçtiğimiz gün, Trump ve üç çocuğu, kendilerini zenginleştirmek için mülklerinin değerini yanlış beyan ederek vergi tahsildarlarına, borç verenlere ve sigortacılara yalan söylemekle suçlandı.

Son suçlama, New York'un başsavcısı tarafından açılan hukuk davası, FBI'ın Trump'ın evinde devlet belgelerini bulması ve son seçimde Georgia eyaletindeki özel bir jürinin kendisinin eyalet seçim yetkililerini etkilemeye çalışıp çalışmadığını değerlendirmesi üzerine geldi. 

‘HAPİSTEN KAÇSA BİLE…’

Eski ABD başkanı, 2024'te tekrar Beyaz Saray'a aday olmayı planladığını defalarca belirtti. Ancak cezai, hukuk ve kongre soruşturmaları dizisi bu hedefi rayından çıkarabilir.

1984'ten beri her başkanlık seçimini doğru bir şekilde tahmin eden Washington'daki Amerikan Üniversitesi'nde tarih profesörü olan Allan Lichtman, “Bitti. Hapisten kaçacağını farz etsek bile, tekrar koşamayacak kadar çok yükü var. İflastan kurtulabilir ama hapisten kaçacağından emin değilim" dedi. 

‘TRUMP İMPARATORLUĞU ÇÖKÜYOR’

Harvard Üniversitesi'nde anayasa hukuku profesörü olan Laurence Tribe, "Trump, ailesi ve örgütü için özel önemi olan şeyleri, yani halkı dolandırma, bankaları dolandırma, sigorta şirketlerini dolandırma ve yolsuzlukla varlığını sürdürmeye devam ediyor. Tüm bu yozlaşma olmadan, tüm Trump imparatorluğu çöküş gibi bir şeyin içinde” dedi. (Guardian)