Wall Street merkezli banka, Güney Asya ülkesinin, mevcut hükümet tarafından kabul edilen reformların yanı sıra genç bir işgücü ve iş yatırımları tarafından desteklenen canlı bir talep yaratmasını öngörüyor. Ayrıca, iç tüketimin artmasını ve hizmet ihracatının mal ihracatından daha iyi olmasını bekliyor.

İÇ TALEPTE DEV BEKLENTİ

Asya'nın üçüncü en büyük ekonomisi, 2022 mali yılında yüzde 9.2 büyümeyi başardı ve Covid-19 ile ilgili kısıtlamalarının vurduğu bir önceki yıldaki yüzde 6.6'lık düşüşten sonra keskin bir toparlanma kaydetti. Bankaya göre, 2022-2023'te ülkenin GSYİH büyümesinin ortalama yüzde 7 olması bekleniyor.

Bankanın ekonomistleri, "Son dönemdeki güçlü veri akışı, Hindistan'ın iç talep konusunda iyi bir konumda olduğuna dair güvenimizi artırıyor, bu özellikle gelişmiş piyasaların büyüme zayıflığının Asya'nın dış talebine sızması nedeniyle önemli olacak" şeklinde kaydetti. Morgan Stanley, ekonomide güçlü bir dinamiğin ortaya çıkmasına yardımcı olan bir dizi reformla, politika odağındaki üretken kapasiteyi artırmaya yönelik değişimi vurguladı.

‘YERLİ ÜRETİM PROGRAMI’ İŞE YARIYOR

Yeni Delhi, 2019'da üreticileri cezbetmek ve özel yatırımları canlandırmak için kurumlar vergisi oranlarını düşürdü ve gelecek yıl yerli üreticilere yardımcı olmak için yeni bir program başlattı.

Analistler, "Sağlıklı" kurumsal bilançoların ve iş güveninin Hindistan'ın yatırım görünümü için iyiye işaret ettiğini vurgulayarak "Bastırılmış talep serbest bırakılırken, ekonomi on yıldan fazla bir süredir en iyi çalışmasına hazırlanıyor" dedi. (RT)