Batı, Moskova'yı istikrarı bozmaya çalışmakla suçluyor. Kremlin yönetimi ise, Avrupa’yı kendi iç işlerine karışmakla suçluyor. Kısasa kısas sınır dışı hamleleri, ilişkilerdeki değişkenliğin ve iki bölge arasındaki güven erozyonunun altını çizdi.

POLONYA: KARŞILIKLILIK İLKESİ UYGULANDI

Almanya’nın Dışişleri Bakanlığı, Rus diplomatın görevden alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Moskova’nın sınır dışı ettiği Alman yetkilinin yalnızca “gelişmeleri yerinde hukuki bir şekilde raporlama görevini yerine getirdiğini” söyledi. Polonya Dışişleri bakanlığı, Poznan şehrindeki Rus diplomata, "karşılıklılık ilkesine uygun olarak ve Almanya ve İsveç ile koordinasyon içinde" ülkeyi terk etme emrini verdiğini söyledi.

RUSYA: HAKSIZ VE DÜŞMANCA

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, yaptıkları hamlenin “sadece görevlerini yerine getiren İsveçli bir diplomatın sınır dışı edilmesi yönündeki kabul edilemez karara açık bir yanıt” olduğunu söyledi.Interfax haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, AB ülkelerinin diplomatlarına yönelik eyleminin "haksız ve düşmanca" olduğunu söyledi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com