Gezegenimiz doğal afetler, kuraklık, asteroitler ve nükleer savaş potansiyeli ile karşı karşıya kaldığı için, bilim adamları, insanların bildiğimiz şekliyle yaşamı korumak için uzay yolculuğuna gözlerini dikmeleri gerektiğini söylüyorlar.

"GEZEGENİN İSTİKRARSIZLIĞI NEDENİYLE"

Arizona Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan araştırmanın yazarı Jekan Thanga, "Dünya doğal olarak uçucu bir ortamdır" dedi. Gezegenin istikrarsızlığı nedeniyle, Dünya’da bulunacak bir deponun işe yaramayacağını ekledi.

Böylelikle Thanga, mümkün olan en kısa sürede ayda bir insan tohum deposu kurarak bir tür gezegensel göçü hızlı bir şekilde başlatmayı önerdi. Üreme hücrelerinin yakın zamanda keşfedilen ay çukurlarında depolanması düşünülüyor.

"BAŞKA BİR GÜNE SAKLAYABİLİRİZ"

Thanga’nın makalesine göre banka, küresel felaket durumunda çeşitli türleri kriyojenik olarak koruyacak. Thanga, "Teknoloji ilerleyip bu türleri yeniden tanıtana kadar onları kurtarabiliriz - başka bir deyişle, onları başka bir güne saklayabiliriz" dedi.

Thanga'ya göre çukurlar hücre depolaması için mükemmel boyuttadır. Yerin 80 ila 100 metre altına iniyorlar ve "büyük sıcaklık dalgalanmalarına" ve ayrıca meteor ve radyasyondan gelen tehditlere dayanan ay yüzeyinden hazır sığınak sağlıyorlar. (New York Post)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com