Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından "Bana, ya Ermeni militanlar ya da 'Ermeni ordusu' diye adlandırdıkları kalıntılar tarafından bazı terörist eylemlerin yapıldığı bilgisini verdiler. İki gün önce, şanlı zaferimizle ilgili askeri geçit töreninde, Ermeni faşizmi yeniden ortaya çıkarsa, demir yumrukla başını ezeceğimizi söyledim. Bu nedenle herhangi bir askeri eylem planlamamaya çok dikkat etmeleri gerekir. Bu sefer onları tamamen yok edeceğiz" demişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün flaş bir açıklama yaptı ve
Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 10 Kasım'da imzalanan ateşkes anlaşmasının ihlal edildiğini duyurdu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Ermenistan, Dağlık Karabağ'da varılan ateşkesi ihlal etti. Azerbaycan ordusu tarafından cevap önlemleri alındı. Halihazırda ateşkes gözlemleniyor.

RUS BARIŞ GÜCÜ: HADRUT'TA ATEŞKES İHLAL EDİLDİ

Rus Barış Gücü Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, ise “Rus Barış Kuvvetleri, Dağlık Karabağ topraklarında görevini yerine getirmeye devam ediyor. 23 gözlem noktasında Rus Barış Güçleri durumu gece gündüz izliyor. Hadrut Bölgesi'nde ateşkesin ihlal edildiği olay gerçekleşti. Bölgede otomatik silahlarla atışlar gözlendi. Taraflara doğrudan iletişim kanallarıyla ateşkes gözlemi için talep iletildi” denildi.