Beyaz Saray COVID-19 Koordinatörü Jeff Zients, "Yaptığımız ilerleme ve önümüzdeki fırsat bizi heyecanlandırıyor ve oluşturduğumuz aşılama programı sayesinde neredeyse herkesin tahmin ettiğinden daha ileriyiz" diyerek, "Normale dönmeye yaklaştığımız anlamına geliyor" şeklinde ekledi.

Zients, önümüzdeki aylarda aşılanan Amerikalıların sayısını en üst düzeye çıkarma çabası hakkında "Bu sonraki aşamada, erişilebilirliği artırmaya, güven oluşturmaya ve yaptığımız her şeyin merkezine eşitliği koymaya devam edeceğiz’’ dedi.

‘’ZAMANA KARŞI YARIŞ’’

Harvard'da sağlık politikası ve siyasi analiz profesörü olan Robert Blendon, “Ülke tecritlerden yoruldu” dedi. Blendon, "Yönetim içinde gerginlik olduğunu düşünüyorum. Halkın ruh halini takip eden biri bilir ki, ne kadar sağlam bir yol haritası çıkarırsanız, bu ülkedeki insanlar o
kadar iyi hissedecek" dedi.

Yale Üniversitesi’nde sağlık politikası profesörü olan Mark Schlesinger, virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yönelik önlemlerle ve potansiyel olarak tehlikeli varyantlar gelişmeden önce daha fazla insanın aşılanmasını sağlamak için yapılan atılım hakkında "Zamana karşı bir yarış" dedi.

(Çeviri:polemikhaber)