Üç mürettebat için yaşam alanları içeren Tianhe veya "Heavenly Harmony" insansız çekirdek modülü, Perşembe günü Long-March 5B roketiyle Çin'in Hainan eyaletindeki Wenchang'dan fırlatıldı.

ABD VE RUSYA’NIN İZİNDEN GİDİYOR

Uzay istasyonunun, daha fazla parça ortaya çıkarmak ve yörüngede bir araya getirmek için yapılacak olan yaklaşık 10 görevden sonra 2022'de tam olarak faaliyete geçmesi bekleniyor.

ABD ve Rusya'nın izinden giden Çin, yükselen küresel duruşunu ve büyüyen teknolojik gücünü ortaya koymaya çalışırken, uzay araştırmalarına milyarlarca dolar harcandı. 

Çin’in uzay programı önümüzdeki ay Mars yüzeyine bir sonda ve gezici indirmeyi planlıyor.

ORADA YAŞAMAK İÇİN EĞİTİM ALIYORLAR

Büyük bir ulusal gurur kaynağı uzay programı, Başbakan Li Keqiang ve diğer üst düzey sivil ve askeri liderler tarafından canlı olarak izlendi. Devlet yayın kuruluşu CCTV'nin canlı görüntüleri, uzay programı çalışanlarının roket fırlatma alanından alevler yükselen atmosferde yol alırken tezahürat yaptığını gösterdi.

İlk mürettebatlı görev olan Shenzhou-12'nin Haziran ayına kadar başlatılması beklenen önceki uçuşların gazileri, yeni gelenler ve kadınlar da dahil olmak üzere en az 12 astronot istasyona uçmak ve orada yaşamak için eğitim alıyor.

2022'nin sonlarında tamamlandığında, Çin Uzay İstasyonu'nun, 1998'de ilk modülünü fırlatan ve yaklaşık 450 ton ağırlığa sahip olan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan önemli ölçüde daha küçük olan yaklaşık 66 ton ağırlığında olması bekleniyor.


(Guardian, Çeviri:polemikhaber)