Dört haftalık bir duruşmanın ardından, sanıklar mitingi organize edip katılmaktan ve daha önce suçlu bulunan diğer iki kişiye katıldıkları için mahkum edildiler. Cezaları muhtemelen bundan daha kısa olsa da 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilirler. Cezaya daha sonraki bir tarihte karar verilecek ancak her suç için azami ceza beş yıldır.

‘’SİYASİ MİSİLLEME’’

Karardan önce, küçük bir destekçi grubu, mahkeme binasının önünde "siyasi zulme karşı çıkan" yazan pankartlar sergiledi. Bazıları protesto hareketinden gelen ve genel oy hakkı taleplerini içeren ve tutuklanan binlerce protestocu için af çıkaran "beş talep" diye bağırdı.

Mahkemeye girmeden kısa bir süre önce 64 yaşındaki Lee Cheuk-yan medyaya “Hong Kong'da zor bir durum” olduğunu söyledi ve yargılamalarını siyasi misilleme olduğunu söyledi. 

‘’YASALAR ÇİĞNENDİ’’

Mahkumiyet, tahminen 1,7 milyon insanın polis emirlerine karşı barışçıl bir şekilde yürüdüğü 18 Ağustos 2019'daki bir mitingle ilgili. İddia makamı, 18 Ağustos'u düzenleyenlerin "kasıtlı olarak yasayı çiğnediklerini" savundu. (Guardian)