Infantino, mevcut dört yıllık döngüyü değiştirme planına karşı çıkan Avrupa ve Güney Amerika'daki konfederasyonlar, sporun zirvesinde oldukları için işlerin değişmesini istemediklerini söyledi.

‘UMUT VE FIRSATLAR VERMELİYİZ’

Kahire'deki Afrika Futbol Konfederasyonu kongresinde konuşan Infantino, “Buna karşı olanlar en tepedekilerdir. Hayatın her alanında reformlar ve değişimler olduğunda oluyor, tepedekiler hiçbir şeyin değişmesini istemiyor çünkü onlar tepedeler” dedi.

Açıklamasında, “Ve belki bir şey değişirse liderlik pozisyonlarının risk altında olacağından korkuyorlar. Bunu anlıyoruz ve zirveye ulaşmada bu kadar başarılı oldukları için onları alkışlıyoruz. Bu harika ve onlar herkes için bir örnek. Ama aynı zamanda kapıyı kapatamayız, kapıyı açık tutmalıyız, umut ve fırsatlar vermeliyiz” diye ekledi.

FIFA’DAN ‘OLUMSUZ ETKİ’ UYARISI

Infantino, FIFA'nın amiral gemisi etkinliğinin ev sahipliği sıklığının artırılmasının, dünya oyununun en üst seviyesinin dışındaki ülkelere daha fazla fırsat sunacağı konusunda ısrar ediyor.

Infantino, önerisiyle ilgili farklı görüşlere danışmaya devam edeceğini söyledi, ancak olası uygulanması için bir zaman çizelgesi vermedi. UEFA, yeni bir programın yerel, kıtasal ve uluslararası müsabakalar arasındaki denge üzerinde olumsuz bir etkisi olacağını söyledi.

Güney Amerika kuruluşu CONMEBOL, projenin "neredeyse 100 yıllık dünya futbol geleneğine sırt çevirdiğini" söyledi. Dünya Kupası, Kanada, Meksika ve ABD'nin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2026'da finalist sayısını 32'den 48'e çıkaracak. (Reuters)