İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in cenaze töreninde katı kurallar uygulanmasının planlandığı bildirildi. Buna göre cenazeye katılacak devlet ve hükümet başkanlarından özel uçak ve helikopter kullanmamaları istenecek, makam aracı yerine de otobüs kullanılacak.

İşte aşağıdaki isimler Londra'ya geleceklerini söylediler; 

DÜNYADAKİ HANEDAN ÜYELERİNDEN; 

Japonya İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako, Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima, İspanya Kralı 6. Felipe ve Kraliçe Letizia, Belçika Kralı Philip ve Kraliçe Mathilde, İspanya’nın eski kralı olan I. Juan Carlos ve eşi Sofia, Danimarka Kraliçesi II. Margrethe ve Veliaht Prens Frederik ve Veliaht Prenses Mary, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia, Norveç Kralı Harald V. ve Kraliçe Sonja katılacak. 

ÜLKE LİDERLERİNDEN; 

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Sri Lanka Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Letonya Devlet Başkanı Egils Levits, Trinidad ve Tobago Başkanı Paula-Mae Weekes, Filistin Başbakanı Mohammad Shtayyeh, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins, İrlanda Başbakanı Michael Martin, Jamaika Başbakanı Andrew Holness katılacak. (Reuters)