Musk kısa süre önce, şirketin gerçek insanlar tarafından kullanılmayan hesapların, Twitter’daki tüm kullanıcıların yüzde 5'inden daha azını temsil ettiğini doğrulamak istediği için satın almanın geçici olarak askıya alındığını söyledi. Musk, "Kullanıcıların yüzde 25'i botsa, Twitter satın alma anlaşması yüzde 25 daha ucuza mal olur" önerisine yanıt olarak, "Kesinlikle" yazdı.

MUSK’IN ÖNERİSİNE SERT YANIT

Musk, Twitter'daki hesapların yüzde 20'sinden çok daha fazla hesabın "sahte/spam" olabileceğini iddia etti ve şirket için yaptığı teklifin Twitter'ın kendi raporlarının doğru olmasına dayandığını söyledi.

Twitter'ın CEO'su Parag Agrawal'ı, hesapların yüzde 5'inden daha azının "sahte/spam" olduğuna dair "kanıt göstermeyi" alenen reddettiği için eleştirdi ve "Twitter'ın bot hesapları azaltmak için caydırıcı bir etkisi olduğundan endişelendiğini" yazdı.

Musk, kullanıcıların hesapların gerçek olup olmadığını görmek için kendi testlerini yapmalarını önerdi, ancak Twitter harici gözlemcilerin bir hesabın bir insan tarafından mı yoksa makine tarafından mı kullanıldığını belirlemesinin mümkün olmadığı konusunda uyardı. (Sky News)