"Milan'ın kokain kralı" olarak bilinen Morabito, geçen yıl Mayıs ayında Brezilya ve İtalyan polisinin ortak operasyonuyla tutuklandı. 55 yaşındaki zanlı, uyuşturucu kaçakçılığından 30 yıl hapis cezasına çarptırılacak.

Suç örgütü lideri, Güney Amerika'da sahte bir kimlik kullanarak onlarca yılını kaçak olarak geçirdi. Polis, geçen yıl onu kuzeydoğu Brezilya'daki bir liman kenti olan João Pessoa'ya kadar takip etti ve burada Ndrangheta mafya grubunun başka bir üyesi olan Vincenzo Pasquino ile birlikte tutuklandı. Pasquino, uyuşturucu kaçakçılığından 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KIZI YÜZÜNDEN AÇIĞA ÇIKTI

Gençken, kısa süre sonra İtalya’nın Milano şehrinde uyuşturucu kaçakçısı olarak ün kazandı ve Güney Amerika'dan İtalya’ya önemli kokain kaçakçılığı yolları kurdu. Güney Amerika'dan bir tondan fazla kokain ithal etmek için aracılık yapmaya çalışırken fark edildi, ancak kısa bir süre sonra ortadan kayboldu.

Polis, Francisco Capeletto takma adıyla uzun yıllar yaşadığı Brezilya'ya kaçtı ve oradan, en az 13 yıl boyunca yaşadığı komşu Uruguay'a taşındı. Lüks bir ev kiralayıp içini sanat eserleriyle doldururken, komşuları onun mütevazı bir araba kullandığını ve kızının doğum günü için gösterişli bir parti verene kadar onun zenginliğinin farkına varmadıklarını söylediler.

Ama Morabito, kızını gerçek adıyla okula kaydettirdiğinde polis onu gözetim altına aldı. 2017'de Morabito, karısıyla tartıştıktan sonra başkent Montevideo'da bir otele taşındığında polis baskın yaptı. Eşyaları arasında bir silah, 13 cep telefonu ve Morabito'nun farklı kılıklarda 150 vesikalık fotoğrafı buldular. Ancak, kaçak günleri bitmedi. 2019 yılında, İtalya'ya iade edilmeyi beklerken iki yıl hapis yattıktan sonra, diğer üç mahkumla birlikte çatıdaki bir delikten kaçtı. (BBC)