"Gümüş Kaşık Oligarkları" başlıklı yeni çalışma, en zengin yüzde 0.01'lik en zengin Amerikalıların, aşırı zenginlere uygulanan yüksek vergilere rağmen servetlerini nasıl koruduklarını gösterdi. 

ZENGİN DOSTU VERGİ SİSTEMİ

Onlar, yararlı mallar üretmiyorlar, fabrikaları işletmiyorlar, iş yaratmıyorlar ya da bu saçmalıklardan herhangi birini yapmıyorlar. Sahip olduklarını istifliyorlar ve ebeveynlerinin veya diğer atalarının mülklerinden elde ettikleri sermaye kazançlarını nakde çeviriyorlar.

Miras kalan servetin lehtarlarını büyük ölçüde kayıran ABD vergi yapısı sayesinde, zengin ailelerin evlatları, vergi adamlarının gözü önünde birikimlerini işlemekte hiç zorluk çekmedi. ABD'nin vergi yapısı, zenginleri daha önce olduğundan daha fazla kayırmak için son otuz yılda mutasyona uğradı. 

SERVET KORUMA STRATEJİLERİ

Raporda, "Amerika'nın hem eski hem de yeni hanedan aileleri, zenginlik ve gücü daha da yoğunlaştırmak için bir dizi servet koruma stratejisi uyguluyorlar. Bunlardan bazıları, demokratik kurumları etkilemek, sivil hayal gücünü bastırmak ve eşitsizliği daha da güçlendirmek. Bu vergiden kaçınma, sağlığımızı, güvenliğimizi ve yaşam kalitemizi korumak için hepimizin güvendiği altyapıya daha az destek anlamına geliyor" uyarısında bulunuldu. (RT)