Ermenistan'ın işgal döneminde döşediği mayınlar, Dağlık Karabağ bölgesinde can almaya devam ediyor...

ERMENİ GÜÇLERİNİN DÖŞEDİĞİ MAYINA BASTILAR

Ermenistan işgalinden kurtarılan Kelbecer bölgesinde görev yapan Azerbaycanlı gazetecileri taşıyan otobüs, Ermeni güçlerin işgal döneminde döşediği mayının üzerinden geçti.

2 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Mayının patlaması sonucu, otobüste bulunan Azerbaycan Devlet Haber Ajansında (AZERTAC) muhabir olarak görev yapan Meherrem İbrahimov ile Azerbaycan Devlet Televizyonunda (AZTV) kameraman olarak görev yapan Sirac Abişov hayatını kaybetti.

1 CAN KAYBI VE 4 YARALI

Öte yandan olayda gazetecilerle birlikte 1 kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisi verilirken 4 kişinin de yaralandığı öğrenildi

ÇAĞDAŞ AZERBAYCAN KÜLTÜR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olaydan sonrası Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği, bir basın açıklaması yaptı: 

"Karabağ'da yaşanan işgal; işgal sonrası vatan topraklarının kurtarılması ve yapılan anlaşmaya rağmen, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin, sivil halka yönelik saldırıları devam ediyor.
4 Haziran 2021 tarihinde,  İşgalden Azad edilmiş, Karabağ şehirlerinden Kelbecer'in Susuzluk köyünde, ana yolda çekim yapan, Aztv muhabirleri, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin önceden döşedikleri tank mayınına basarak, iki Azerbaycanlı gazeteci ve bir sivil vatandaşımız hayatını kaybetti.
Mayın patlamasında, Azərbaycan Televizyonun operatoru 1989-cu il doğumlu Sirac Abışov ve Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin muhabiri 1982-ci il doğumlu Məhərrəm İbrahimov ve Kəlbəcər rayon icra hakimiyyətinin nümayəndəsi Arif Əliyev vefat etmiştir.
Ermenistan, tüm talepleri ve uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak, Karabağ'ın bütün bölgelerine döşediği mayınların haritasını vermemekte ısrar ediyor ve sivil insanlarımızın ölümlerine sebep oluyor.
Barış anlaşmasını imzalamasına rağmen, Ermenistan, mayın haritalarını vermeyerek, SİVİL Azerbaycan vatandaşlarına karşı saldırılarını devam ettiriyor.
Ermenistan daha önce'de Karabağ savaşında, Gence, Terter, Berde şehirlerinde sivil yerleşim alanlarını, yasaklanmış kitle imha silahlarıyla bombalayarak, yüzlerci sivilin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.
Ermenistan Devletinin, Karabağ'da döşediği mayınların haritalarını vermeyerek, sivil halkımıza yönelik savaşı devam ettirmesini protesto ediyoruz.
05/06/2021

Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı
Av. Cemal Mehmethanoğlu"

10 KASIM'DA ZAFER GELMİŞTİ

Temmuz ayında başlayan çatışmalar 27 Eylül'de Azerbaycan'ın resmen karşılık vermesiyle savaşa dönerken Dağlık Karabağ, 10 Kasım'da işgalden kurtarılmıştı.