Ajansın yayınladığı raporda, "2022'nin ikinci çeyreğinde, mevsimsellikten arındırılmış iflas beyanlarının sayısı, 2022'nin ilk çeyreğine kıyasla AB'de yüzde 2.2 ve euro bölgesinde yüzde 2.5 arttı" denildi.

‘ART ARDA DÖRDÜNCÜ KEZ’

Kurum, beyannamelerin tam sayısını değil, yüzdesini veriyor. Ancak Eurostat'a göre, iflas başvurularının sayısı art arda dördüncü çeyrekte arttı.

Letonya, raporlama döneminde en büyük büyümeyi gözlemledi ve iflas başvurusunda bulunan şirket sayısı yüzde 74,.4 arttı. Bunu yüzde 14.7 artışla Belçika ve yüzde 11.9 ile Danimarka izledi.

SEKTÖR FARK ETMİYOR

Eurostat, bu dönemde şirketlerin AB ekonomisinin neredeyse tüm sektörlerinde iflas başvurusunda bulunduğunu söylüyor. Covid-19 pandemisi öncesi döneme göre özellikle ulaşım, depolama ve konaklama ile yemek hizmetlerinde beyanname sayısında artış yaşandı.

İflas dilekçesi, bir şirketin iflasını ilan etmeyi amaçlayan prosedürün başlangıcıdır. Bir şirkette yaşanan mali sıkıntıyı duyurmak için açılan bir mahkeme dosyasıdır, ancak çoğu zaman geçicidir ve her zaman şirketin faaliyetlerini durdurmasına yol açmaz. (RT)