Macron’un yeni atadığı Başbakan Elisabeth Borne, durumun benzeri görülmemiş olduğunu söyleyerek “Ulusal ve uluslararası düzeyde karşı karşıya olduğumuz riskler göz önüne alındığında, bu durum ülkemiz için bir risk teşkil etmektedir. Çalışan bir çoğunluk oluşturmak için yarından itibaren çalışacağız" dedi. 

LE PEN MUTLU: MACRON’UN MACERASI SONA ERDİ

Aşırı sol lider Jean-Luc Mélenchon, soldan ana akım partileri Komünistler ve Yeşiller ile Nupes adlı bir ittifakta bir araya getirme başarısının tadını çıkarıyor. Destekçilerine Macron’un tam bir bozguna uğradığını ve her olasılığın artık ellerinde olduğunu söyledi. Kamuoyu yoklamaları daha iyi performans gösterebileceklerini gösterse de, ittifakı şimdi Fransa'daki en büyük muhalefet gücü haline geldi. Bu arada Marine Le Pen’in partisi de 8 sandalyeden 89'a çıktıktan sonra sevinçliydi. Halka hitabında, “Emmanuel Macron'un macerası sona erdi” dedi. 

GAZETE MANŞETLERİ ‘KORKUTUYOR’

Bugünkü gazete manşetleri, Macron için bir "tokat"tan, siyasi felç ve Fransa'nın "yönetilemez" olma korkularıyla siyasi bir "deprem"e kadar uzanıyordu. Nisan ayında Marine Le Pen'i yendiğinde ve ikinci bir başkan dönemi kazandığında her şey çok farklıydı. 300'den fazla sandalyesi vardı, ancak salt çoğunluğunu korumak