Jüri, Chauvin'i, 46 yaşındaki Siyah adamı suçlu bir saldırı sonucu öldürdüğü sonucuna vardıktan sonra, karşı karşıya kaldığı tüm suçlamalardan - ikinci ve üçüncü derece cinayet ve adam öldürme - hızlı ve oybirliğiyle mahkum etti.

‘’NET BİR MESAJ VERİYOR’’

Floyd ailesinin avukatı Benjamin Crump yaptığı açıklamada, “Amerika’daki siyahiler için adalet, tüm Amerika için adalettir. Bu dava, kolluk kuvvetlerinin hesap verebilirliği açısından Amerikan tarihinde bir dönüm noktası ve her şehirde ve her eyalette açıkça duyulacağını umduğumuz net bir mesaj veriyor" dedi.

Crump'ın yayınladığı videoya göre, Başkan Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, kararın ardından Floyd ailesinin üyelerini aradılar. Biden aileye, "Hiçbir şey her şeyi daha iyi hale getirmeyecek, ama en azından şimdi biraz adalet var. Hepimiz çok rahatladık" dedi.

AKTİVİSTLER ŞÜPHECİ YAKLAŞIYOR

Cinayetin gerçekleştiği Minnesota’nın Başsavcısı Keith Ellison kararları memnuniyetle karşıladı. 

Ellison, "Bugünün kararına adalet demezdim, çünkü adalet gerçek bir restorasyonu ima eder, ancak adalete giden ilk adım hesap verebilirliktir. Bu karar bize kalıcı, sistemik ve toplumsal bir değişime sürekli olarak devam etmemiz gerektiğini hatırlatıyor" dedi.

Ancak pek çok aktivist, Chauvin’in kovuşturulmasının önemi konusunda şüpheci olmaya devam ediyor, çünkü dava, kısmen, güç kullanımı da dahil olmak üzere, ABD’de polislikle ilgili temel meseleleri incelemek yerine, polisi prosedür ve eğitimi takip edememekle suçlamak üzerine kuruldu.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)