George Floyd Polis Yasası’nda, tıkanıklıkları ve yaptırım için nitelikli dokunulmazlığı yasaklayacak, ancak yasa, Senato'da zorlu bir yolla karşı karşıya.

46 yaşındaki Siyahi bir adam olan Floyd'un Minneapolis polisi tarafından öldürülmesinden dokuz ay sonra, milletvekilleri, reformu onaylamak için oy kullandı. 

Kapsamlı mevzuat, yaptırım için tıkanıklıkları ve “nitelikli dokunulmazlığı” yasaklayacak ve hesap verilebilirliği desteklemek amacıyla polislik için ulusal standartlar oluşturacaktır.

CUMHURİYETÇİLER REDDEDİYOR

Meclis, geçen yıl tasarının bir versiyonunu kabul etmişti, ancak Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato bunu kabul etmedi. Bu sefer Demokratlar, Beyaz Saray'ın desteğine ve Senato'da hafif bir avantaja sahipler. 

Tasarı, kanun yaptırımını belirli davalardan koruyan ve Cumhuriyetçi senatörlerle uzlaşmaya varmak için müzakere edilmesi gerekecek ana hükümlerden biri olan nitelikli dokunulmazlığa ilişkin yasakları içeriyor.

‘IRKÇILIK ÜZERİNE KURULU’

Tasarıyı hazırlayan Kaliforniyalı kongre üyesi Karen Bass, nitelikli dokunulmazlığı sınırlayan ve kovuşturma standartlarını hafifleten hükümleri "polisi sorumlu tutan tek önlem, videolarda öldürülen insanları görme sayımızı azaltacak" dedi. 

Ancak Bass, bu saldırıların, tıpkı tasarının muhalefetinin çoğu gibi, ırkçılık üzerine kurulduğunu ve “korkutucu siyahların polisi dizginlemeye çalışırsanız size nasıl saldıracağı” konusundaki korkuları artırdığını söyledi.

(Guardian)
(Çeviri: polemikhaber)