Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Boo Seung-chan gazetecilere verdiği demeçte, "Tatbikatların zamanlaması ve yöntemi kesinleşmedi" dedi.

Boo, "Güney Kore ve ABD, ilgili durumları dikkate alarak yakın istişarelerde bulunuyor" diye ekledi ve Boo, Covid-19 salgınını, ABD-Güney Kore ortak askeri stratejisini ve Kore Yarımadası'ndaki nükleer silahlardan arındırma çabalarını kararda etken olarak sıraladı.

TATBİKATA ‘İŞGAL’ DEDİ

Açıklama, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üst düzey bir devlet yetkilisi olan kız kardeşi Kim Yo-jong'un "düşmanca savaş tatbikatlarının" Kuzey ve Güney arasındaki güveni yeniden tesis etme çabalarına ciddi şekilde zarar vereceği konusunda uyarmasının ardından geldi. Kim Jong-un, geçen hafta askeri komutanlarla yaptığı toplantıda tatbikatları eleştirdi ve manevraları bir işgal hazırlığı olarak nitelendirdi.

Pyongyang, genellikle Ağustos ayında düzenlenen yıllık ABD-Güney Kore yaz tatbikatlarını tehlikeli provokasyonlar olarak görüyor. Seul ve Washington, ortak manevraların doğası gereği tamamen savunma amaçlı olduğunda ısrar ediyor.

Russia Today