Ülke, ABD'den sonra dünyadaki en yüksek corona virüs ölümlerine sahip ikinci ülke olarak sağlık sistemi gerginliği hissediyor. Hükümet araştırma enstitüsü Fiocruz'a göre, 17 eyalet başkentindeki hastaneler vakalarla boğulmuş durumda. Amazon şehirlerinde yoğun bakım yataklarının yüzde 90'ından fazlası dolu.

"Kİ HAFTADA SİSTEM ÇÖKTÜ"

Fiocruz'da bir epidemiyolog ve araştırmacı olan Julio Croda, "Eyalet başkentlerindeki bu senaryo, kısmen, bu yerlerde yeni varyantın artan dolaşımından kaynaklanıyor” dedi. Kısmi veriler, Amazonas eyaletinde bulunan yeni varyantın, Birleşik Krallık ve Güney Afrika varyantlarında olduğu gibi bir mutasyona sahip olduğunu gösterdi. Epidemiyolog, “Manaus'taki vaka, hastaneye yatış ve ölüm sayısında çok hızlı bir artış gözlemledik. İki hafta içinde sağlık sistemi çöktü" dedi. 

"POPÜLİST BİR POLİTİKA VAR"

Jair Bolsonaro, Perşembe günkü haftalık canlı yayınında, maskelerin çocuklarda cilt reaksiyonları ve baş ağrıları gibi yan etkilere neden olduğunu iddia etti. Doktor Alexandre Naime Barbosa, "Ülkede anti-bilimsel söylemlere dayanan, maske kullanımına aykırı ve hayatı tekrardan normalleştirmeyeçalışan son derece popülist bir politika var" dedi. Sağlık Bakanı Eduardo  Pazuello, hükümetin bu yıl tüm Brezilyalıları aşılayacağına söz verirken, şimdiye kadar halkın sadece yüzde 3'ü aşılandı.