45 yaşındaki Navalny, Moskova'daki bir temyiz mahkemesine video bağlantısı aracılığıyla "Bu, Putin'inizin başlattığı aptalca bir savaş. Bu savaş yalanlar üzerine inşa edildi" dedi.

Açık arayla Rusya'nın önde gelen muhalefet lideri olan Navalny, Mart ayında aldığı 2 yıla ek olarak dolandırıcılık ve mahkemeye saygısızlıktan aldığı dokuz yıllık hapis cezasına itiraz ediyordu. Kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddediyor ve bunların siyasi hayatını engellemek için üretildiğini söylüyor.

‘HIRSIZLAR VE SUÇLULAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR’

Navalny, iddia makamının "gerçeklerini" "yalan" olarak nitelendirdi ve bunları 1999'dan bu yana Rusya'nın en önemli lideri olan Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmek için kullandığı yalanlarla karşılaştırdı.

Navalny, "Ne elde etmek istiyorsunuz? Kısa vadeli kontrol, gelecek nesillerle savaşmak, Rusya'nın geleceği için savaşmak mı istiyorsunuz? Hepiniz tarihi bir yenilgiye uğrayacaksınız" dedi ve Putin Rusya'sının, Rus halkının düşmanı haline gelen hırsızlar ve suçlular tarafından yönetildiğini söyledi. Navalny, Putin için "Bir deli Ukrayna'ya pençelerini soktu ve onunla ne yapmak istediğini bilmiyorum" dedi. (Reuters)