Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nın bitişini anan Zafer Bayramı geçit töreniyle aynı zamana denk gelen bir konuşmada Wallace, Rus generallerinin başkanları kadar savaşın suç ortağı olduğunu ve askeri mahkemeye çıkmaları gerektiğini söyledi.

Wallace, "Ukrayna'nın işgali yoluyla, Putin ve onun yakın generalleri şimdi 77 yıl önceki faşizmi ve tiranlığı yansıtıyor, geçen yüzyılın totaliter rejiminin hatalarını tekrarlıyor" dedi.

‘ONURSUZLUK VE MAĞLUBİYET’

Putin, Nazi Almanyası'na karşı kazanılan zaferin yıl dönümünde Kızıl Meydan'da kalabalık servis personeline hitaben yaptığı konuşmada, ordusunu Ukrayna'da zafere yönlendirmek için Sovyet kahramanlığını hatırlattı.

İngiltere, Ukrayna'nın Putin'in küçük komşusunu silahsızlandırmak ve onu faşistlerden korumak için "özel operasyon" dediği şeye direnme çabalarının en sesli destekçilerinden biri oldu. Ukrayna ve Batı, bunun Rusya tarafından için sahte bir bahane olduğunu söylüyor.

Rus generallere atıfta bulunan Wallace, "Onlar ve Putin için zafer günü olamaz, Ukrayna'da sadece onursuzluk ve yenilgi olabilir" dedi. (Reuters)