Yeşil ülkelere gidiş veya dönüşlerde, yolcuların dönüşte karantinaya almaları gerekmeyecek ancak kalkış öncesi teste ve İngiltere'ye döndüklerinde bir PCR testine girmeleri gerekecek.

Sarı ülkeler için durum, yolcuların 10 gün karantinaya alınmasının yanı sıra yolculuk öncesi test ve iki PCR testi yaptırması gerekecek. 

Kırmızı ülkelerde ise yolcular, bir karantina otelinde 10 günlük konaklama bedelinin yanı sıra bir kalkış öncesi testi ve iki PCR testi için ödeme yapmak zorunda kalacak.

Hükümet, hangi ülkelerin yeşil, sarı veya kırmızı olacağını henüz söylemezken, detayları Mayıs ayında açıklayacağını duyurdu.

‘UCUZ TEST YÖNTEMİ’ ÖNERİSİ

EasyJet CEO'su Johan Lundgren, BBC'ye verdiği demeçte, tüketicilerin neden daha ucuz ve daha hızlı yanal akış testlerine giremediklerini, bu testler işyerlerinde Birleşik Krallık ekonomisinin yeniden açılmasına yardımcı olmak için kullanılırken neden alamadıklarını
anlamadığını söyledi. 

Lundgren, "Trafik ışığı sistemini tanıtmaktan yana olduk, ancak yeşil kategorisi neden iki test yaptırmak zorunda? Bunlardan birinin çok maliyetli olan PCR testi" dedi.

‘’SEYAHAT ZENGİNLER İÇİN DEĞİL’’

Heathrow Havalimanı CEO'su John Holland-Kaye, PCR testlerinin maliyetinin yolculukları bazıları için karşılanamaz hale getirebileceğini söyledi. 

BBC Breakfast'ta yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Neden tamamen aşılandıysan ve hiçbir endişe olmayan düşük riskli bir ülkeden dönüyorsan PCR testi yaptırmak gerekiyor? 

Çoğu insan için hiçbir anlam ifade etmeyeceğini düşünüyorum ve seyahatin herkesin yapabileceği bir şey olduğundan ve sadece zenginler için olmadığından emin olmamız gereken yer burasıdır" dedi.

(BBC, Çeviri: polemikhaber)