Ülkede Temmuz ortasından bu yana devam eden bir sıcak hava dalgasının devam etmesi bekleniyor. Dünyanın en sıcak yerlerinden biri olan Irak'ta aşırı ısı alışılmadık bir durum değil. Ancak bölge sakinleri koşulların kötüleştiğini söylüyor.

Sıcakların özellikle yüksek olduğu güneydeki Basra limanında devlet çalışanları için dört günlük tatil başladı. Ofisler birçok çalışan için kapalı olsa da, birçoğu düzenli elektrik kesintileri nedeniyle klimanın çoğu zaman kullanılamadığı anlamına geldiği için sıkıntı çekmeye devam edeceklerini söylüyor.

BM: EN SAVUNMASIZI IRAK

BM tarafından Ortadoğu'da iklim değişikliğine karşı en savunmasız ülkelerden biri olarak gösterilen Irak’ta, sıcakların yanında, ülke genelinde toz fırtınaları arttı ve birçok hizmetlerin askıya alınmasına neden oldu. Isı dalgaları, insan kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle daha sık, daha yoğun ve daha uzun sürüyor.

Sanayi çağı başladığından beri dünya zaten yaklaşık 1.1 derece ısındı ve dünyanın dört bir yanındaki hükümetler emisyonları azaltmaya yönelik politikalar uygulamadıkça sıcaklıklar yükselmeye devam edecek. (BBC)