Protestocu grubu, kanlı iç çamaşırlarıyla kadın ve erkek resimlerinin bulunduğu panolar taşıyarak Roma'nın merkezine Vatikan’a ilerledi. 

ACI İTİRAF

Eylemci Francesco Zanardi, "Maalesef pedofiliye maruz kaldım ve her kurban yaşadıklarından kurtulamayacaklarını biliyor ama en büyük dileğim diğer çocukların bizim yaşadıklarımızı yaşamaması" dedi. 51 yaşındaki Zanardi, Rete l'Abuso'yu (Suistimal Ağı) yönetiyor ve Şubat ayında, İtalya Kilisesi'ne tarafsız bir soruşturmayı kabul etmesi için baskı yapmak için sekiz diğer grupla birlikte bir konsorsiyum kurdu. 

DİN ADAMLARI ARASINDA FİKİR AYRILIKLARI

İtalyan piskoposlar, nihai kapsamlı bir soruşturmanın, piskoposluğu kötüye kullanımla mücadele komiteleri gibi mevcut kaynakları kullanarak dahili mi yoksa potansiyel olarak akademisyenler, avukatlar ve istismar uzmanlarından oluşan bir dış grup tarafından mı yürütüleceği konusunda bölünmüş durumda. Ayrıca, bunun yakın geçmişle sınırlı kalması mı yoksa on yıllar öncesine mi gitmesi gerektiği konusunda da bölünmüş durumdalar.

Zanardi, "Durumu yönetmek için bu durumda tarafsız organa ihtiyaç var, ancak devlet yıllardır bu meselede tek büyük eksik taraf oldu" diye ekledi. (Reuters)