Daha çok anlamına gelen El Risitas lakabıyla tanınan komedyen, internette "gülen adam" olarak tanınıyordu. Yerel basında çıkan haberlere göre, Çarşamba günü hastanede öldü.

HASTANEYE YATIRILDI

Ulusal televizyonda gülerek bir hikaye anlattıktan sonra viral olan Borja’nın videosu, daha sonra yazılan altyazılarla daha da komik hale getirilmişti. Borja, geçen yıl sağlık sorunları nedeniyle hastaneye yatırılmıştı. Mart ayında hayranlarına, bacaklarından birinin kesilmesinin ardından kendisine bir elektrikli sandalye satın almak için bir bağış toplama kampanyası düzenledikleri için teşekkür etti.

ABC Seville'e göre Borja, sağlığındaki "ani bir nüksetme" sonrasında Çarşamba günü öğleden sonra Virgen de Rocío Üniversite Hastanesinde öldü.

20 YIL ÖNCEKİ VİDEO VİRAL OLDU

Komedyen ilk olarak yaklaşık 20 yıl önce Jesús Quintero tarafından sunulan televizyon programlarına çıktıktan sonra ün kazandı. Ünlü video, ev sahibi tarafından bir mutfak yardımcısı olarak çalıştığı sırada talihsiz deneyimini anlatıyordu. Hikaye, onun kontrol edilemeyen kahkahalar içinde masaya vurmasına neden olurken,  Borja'nın hırıltıları ve neredeyse dişsiz gülümsemesi anlatıyı daha da gülünç hale getiriyordu.  Yıllar sonra, , internet kullanıcıları video klibi onuyla alakasız altyazılarla yeniden yayınlamaya başladı. Videoların bu sürümleri ve orijinali, o zamandan beri milyonlarca görüntülenme aldı ve Borja fenomen haline geldi.