Ödül, 20 yaşındaki Caroline Crouch'un, kocası Babis Anagnostopoulos'u bir sandalyeye bağlayan silahlı hırsızlar tarafından kızının önünde boğulmasından saatler sonra kamuoyuna duyuruldu.

BAKAN: NADİREN YAŞIYORUZ

Yunanistan vatandaşlarını koruma bakanı, ilçenin suçtan sarsıldığını söyledi. Salı günü yıllık Delphi Ekonomi Forumu'nda konuşan Michalis Chrisochoidis, "Hepimiz sarsıldık. Yunan toplumunda yaşanan suçlarda nadiren böyle bir vahşete rastlıyoruz" dedi. Hırsızlar, Crouch'u binlerce euro nakit ve mücevherin yerini açıklamaya zorlarken onun bir saate kadar işkence gördüğü düşünülüyor.

SIRADIŞI BİR DURUM

Yunan makamları, ebeveynleri de dahil olmak üzere perişan durumdaki akrabalarına psikososyal destek verildiğini söyledi. Suçu araştırmak için iki uzman polis birimi görevlendirildi.

Ödül Yunanistan'da son derece sıra dışı bir durum. Ödül, Chrisochoidis ve maliye bakan yardımcısı Theodoros Skylakakis tarafından ortaklaşa imzalanan bir bakanlık kararında açıklandı; duyuruda, "suçluların tutuklanmasına yol açacak verileri ve bilgileri ilgili makamlara teslim eden herkese" 300 bin euro verileceğini söylendi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)