Kopenhag’da bulunan Afganistan’ın eski kaptanı Khalida Popal, ülkenin Ağustos ayında Taliban tarafından devralınmasının ardından kadın sporcuların Afganistan'dan tahliye çabalarına öncülük etti.

Popal, bir tweet'te, Kardashian’ın charter uçuşu için ödeme yaptığını söyledi. Radrizzani, Twitter'dan yaptığı açıklamada, çabalarda "üzerimize düşeni yapmaktan onur duyuyoruz" dedi. Popal, New York Hahamı Moshe Margaretten'in de kadın futbolculara yardım ettiğini söyledi. Kurtarma çalışmaları nedeniyle küresel futbolcular birliği FIFPRO tarafından tanınan Popal, Kardashian’ın yanı sıra, Radrizzani'ye de teşekkür etti.

BİRER BİRER SIĞINIYORLAR

Futbolun yönetim organı FIFA, Ekim ayında, Afganistan'dan kadın futbolu ve basketbolla bağlantılı, çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan ikinci bir 57 mülteci grubunun tahliyesinin müzakerelerin ardından tamamlandığını söyledi.

Bu yılın başlarında Avustralya, spor dünyasının önde gelen isimlerinin uğraşları sonucunda 50'den fazla Afgan kadın sporcuyu ve ailelerini tahliye ederken, Afganistan'ın ulusal kadın genç futbol takımından birkaç oyuncuya sığınma hakkı verildi.

Taliban yetkilileri, önceki hükümetlerinin çoğu kız çocuğunun eğitimini yasaklayan ve kadınların erkek bir vasi olmadan toplum içine çıkmalarını yasaklayan sert kurallarını tekrarlamayacaklarını söylediler. 

Reuters