Döviz kıtlığı nedeniyle, bankalar vatandaşların mevduatlarından döviz cinsinden olanları vermeyi reddediyor, bunun yerine müşterilerine 'karaborsa' oranlarından önemli ölçüde daha düşük bir oranda Lübnan sterlini teklif ediyor.

‘BANKAYI YAKARIZ’ TEHDİDİ

Sosyal medyada dolaşan video ve görüntüler, birkaç kişinin bankaya saldırdığını gösteriyor. Daha sonra adı Sali Hafız olan bir kadının silah çıkararak bankayı rehin aldığı görülüyor. AFP’den bir fotoğrafçı da dahil olmak üzere tanıklar, Hafız ve diğer davetsiz misafirlerin de benzin döktüklerini ve bankayı yakmakla tehdit ettiklerini iddia ettiler.

PARASININ BİR KISMINI ÇEKEBİLDİ

Baskına katılan çok sayıda kişi olay yerinde polis tarafından gözaltına alınırken, Hafız kaçmayı başardı. Olayın ardından Al-Jadeed TV kanalına verdiği röportajda, toplam 20 bin dolarlık mevduatından 12 bin dolar ve bin Lübnan poundu çekmeyi başardığını doğruladı. 28 yaşındaki genç, kullandığı silahın yeğenine ait plastik bir oyuncak olduğunu da söyledi.

‘İSTANBUL’DA GÖRÜŞÜRÜZ’ MESAJI

Bankayı bastıktan bir saat sonra, Hafız, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, “Ben havaalanındayken bütün devlet benim evimde. İstanbul'da görüşürüz!” diye kaydetti. Doğrulanmayan haberlere göre, paylaşımı yaptıktan kısa bir süre sonra tutuklandı. (RT)