Miçotakis, daha sonra yayınlanacak bir röportajın bir alıntısına göre, ANT1 televizyonuna 1 Mayıs'tan itibaren ikinci bir zam uygulanacağını söyledi. Miçotakis, "Asgari ücretteki artışın önemli olacağını tahmin ediyorum, yüzde 2'lik artıştan çok daha yüksek olacak" dedi.

‘DAHA DİBİ GÖRMEDİK’

Yunanistan'ın istatistik hizmeti ELSTAT'ın verilerine göre, artan küresel enerji maliyeti, Aralık ayında son 11 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,1'e yükselen enflasyonun ana itici gücü oldu. Miçotakis, "Bu rahatsızlığın, enerji fiyatlarıyla birlikte, 2022'nin ilk üç ayında azalmadan önce daha yoğun olacağını tahmin ediyoruz" dedi. Hükümet, Eylül ayından bu yana artan elektrik ve doğalgaz faturaları olan hanelere ve işletmelere yardımcı olmak için yaklaşık 1,35 milyar avro sübvansiyon harcadı.

SALGINDA REKORLAR KIRILIYOR

Yunanistan, ülkeye hakim olan ve son haftalarda corona virüs enfeksiyonlarındaki artışın ana itici gücü olan Omicron varyantını frenlemeye yardımcı olmak için restoran ve barlardaki kısıtlamaları bir hafta uzattı.Geçen hafta 50 bin 126 günlük rekor koronavirüs enfeksiyonunun ardından, ülke Perşembe günü 20 bin 409 vaka bildirdi ve 2020'de pandeminin başlamasından bu yana toplam enfeksiyon sayısını 1 milyon 612 bin 869'a getirdi. Miçotakis, önümüzdeki haftalarda vakaların daha da düşmesinin öngörüldüğü pandemi konusunda "ihtiyatlı bir şekilde iyimser" olduğunu söyledi.