Talep, isyancıların binaya şiddet uygulayarak beş kişinin hayatını kaybetmesine neden olan şiddet olaylarından iki ay sonra, kongre binasında güvenlik ve potansiyel şiddet konusunda devam eden endişelerin altını çiziyor.

PENTAGON İNCELİYOR

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Elissa Slotkin, 60 günlük uzatma talebinin son 36 saat içinde yapıldığını öğrendiğini ve muhafızların artık ihtiyacı karşılamak için ülke çapındaki eyaletlerden gönüllüler aradığını söyledi. 

Savunma yetkilileri, talebin Pentagon'da incelenmekte olduğunu ve muhafızların, Savunma Bakanlığı'nın nihai onayı verildiği takdirde hazırlıklı olmak amacıyla, birliklerinin mevcudiyetini kontrol etmeye başladığını doğruladı.

MUHAFIZLARA MUHALEFET VAR

Talep, Senatör Jim Inhofe’den sert bir tepki aldı. Inhofe, ‘’Bu çok çirkin, olmaları gereken bu değil, misyonları bu değil. Kongre binasında polisine var ve onların görevi bu" dedi. 

Eğer uzatılmazsa, Şu anda Washington’da bulunan 5 binden fazla muhafız üyesinin hepsi 12 Mart'ta evlerine dönerek görevi sona erdirecek.

Slotkin, bazı Kongre üyelerinin ileride üyeler ve personel için sağlam bir güvenlik sağlamaya yönelik sağlam bir plan olup olmadığı konusunda endişeli olduğunu söyledi. 

Slotkin, "Planın ne olduğunu anlamak istiyoruz. Hiçbirimiz çitlere, kapılara, Kongre Binası çevresindeki üniformalı askerlere bakmaktan hoşlanmayız" dedi.