Polis, genç kadının bir köpekbalığı tarafından yaralandığını söyledi. Ülkede çok sık rastlanmayan köpekbalığı saldırıları, en son 2013 yılında gerçekleşmişti. 

Yerel basında tanıkların, kadının Perşembe günü cankurtaran bayraklarının önünde yüzdüğünü söylediklerini aktardı. 

Çığlıklar duyduklarında cankurtaranlar hemen kadının yanına gitti ve onu kıyıya çekti. Yeni Zelanda polisi, kadının suda yaralandığını ve kısa bir süre sonra öldüğünü doğrulayan bir açıklama yaptı.

SON DERECE TRAVMATİK

Yetkililer ölüm nedenini hemen doğrulayamamışlar, ancak "işaretlerin bir köpekbalığı tarafından yaralandığına işaret ettiğini" söylediler. Polis, olay yerinde bulunanlar için ölümün "son derece travmatik" olduğunu söyledi. 

Kadına ne tür bir köpekbalığının saldırdığı net değil, ancak bir görgü tanığı, Yeni Zelanda çevresindeki sularda korunan bir tür olan büyük bir beyaz olduğunu iddia etti.

NORMALDE YÜZÜCÜLERİ RAHATSIZ ETMİYORLAR

Köpekbalığı araştırmacısı Kina Scollay BBC'ye verdiği demeçte, "Köpekbalıkları Yeni Zelanda'nın tüm kuzey sahillerinde oldukça yaygındır ancak çoğu zararsızdır ve hatta tehlikeli olduğu düşünülen türler bile yüzücülerle çok nadiren etkileşime girer" dedi. 

Saldırılar nadir olsa da, ters gidebilecek etkileşimler konusunda dikkatli olmanın yolları olduğunu söylüyor. Risk faktörleri arasında balık besleme olayları veya sudaki ölü hayvanlar bulunuyor.

170 YILDA 13 ÖLÜM

Scollay, "Büyük bir köpekbalığı yaklaşırsa veya yakınlarda görülürse, insanlar sakin kalmalı, yakındakileri uyarmalı ve sakin bir şekilde sudan çıkmalıdır" dedi. Kaydedilen son köpekbalığı saldırısı, 2018 yılında Baylys Plajı'nda gerçekleşmişti ancak yaralanan adam hayatta kalmıştı.

Ülkenin koruma departmanına göre, son 170 yılda Yeni Zelanda'da yalnızca 13 ölümcül köpekbalığı saldırısı belgelendi.