Ancak Seul'deki bir hava üssünde Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı'nın (ADEX) açılış törenleri, Kuzey Kore’den denizaltı ateşlemeli balistik füze (SLBM) fırlatılmasıyla gölgede kaldı.

’İŞLER YOLUNDA’

ADEX yetkilisi Lee Jong-ho gazetecilere verdiği demeçte, "Bu yıl Covid-19’a rağmen, geçen yıla göre genişletilen sergi salonunda yerli şirketler tarafından geliştirilen ürünlerle ihracat bekleniyor" dedi. 

28 ülkeden en az 440 şirket, 79 tip uçak ve 68 tip yer ekipmanı sergiliyor. Cumartesi gününe kadar sürecek etkinliğe 45 ülkeden yaklaşık 300 hükümet, askeri ve savunma tedarik yetkilisinin katılması bekleniyordu.

ABD Hava Kuvvetleri yaptığı açıklamada, 170 ABD askerinin Amerikan askeri uçaklarını sergilemek için hazır olduğunu söyledi. Geçen hafta Korea Aerospace Industries yetkilileri, KF-21 savaş uçağı ve Hafif Saldırı Helikopterleri için potansiyel ihracat anlaşmaları hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak her iki programın da yolunda olduğunu söyledi.

YÜZDE 210’LUK BÜYÜME

Güney Kore'nin silahlanmasının yarımadayı istikrarsızlaştırmakla tehdit ettiğinden şikayet eden Kuzey Kore, geçen hafta bir savunma gösterisi yaptı. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü verilerine göre, Güney Kore'nin 2016-20'deki silah ihracatı 2011-15'tekinden yüzde 210 daha yüksekti. 

Reuters