Adını Danca'da "iyi oyna" anlamına gelen "leggodt" kelimesinden alan Danimarkalı şirket, yılda milyarlarca tuğla üretiyor. Aktivistler hareketi memnuniyetle karşıladı, ancak geri dönüşümün plastik krizine varsayılan çözüm olmaması gerektiği konusunda uyarıyor. 

400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Oyuncak üreticisi pilot üretim aşamasına geçip geçmemeye karar vermeden önce süreç test edilecek ve geliştirilecek. Testin bir sonraki bölümünün en az bir yıl sürmesi bekleniyor.Lego'nun ürünlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için çalışan 150'den fazla çalışanı var ve bu amaca ulaşmak için üç yıl içinde 400 milyon dolara kadar yatırım yapacağını söyledi.

Tek kullanımlık plastiği kutulardan çıkarma planlarını halihazırda duyuran şirket, 2018'den beri sürdürülebilir kaynaklı şeker kamışından yapılmış biyo-polietilenden (biyo-PE) parçalar üretiyor. 

‘’DAHA CESUR ADIMLAR ATILMALI’’

Lego Group'ta Çevresel Sorumluluk Birimi’nin Başkan Yardımcısı Tim Brooks, en büyük zorluğun "mevcut tuğlalarımız kadar dayanıklı, güçlü ve yüksek kaliteli ve son 60 yılda yapılanlara uyan yeni malzemeleri yeniden düşünmek ve yenilemek" olduğunu söyledi.

Brooks, “Nesiller boyu çocuklar için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Ürünlerimizin sadece ilham verdikleri oyunla değil, aynı zamanda kullandığımız malzemelerle de gezegen üzerinde olumlu bir etki yaratmasını istiyoruz. Yolculuğumuzda daha gidecek çok yolumuz var ama kaydettiğimiz ilerlemeden memnunuz" dedi. 

Çevre kampanyacıları geri dönüştürülmüş plastik kullanımını memnuniyetle karşıladı, ancak bunun plastik krizine "varsayılan çözüm" olmaması gerektiğini söyledi.Friends of the Earth'ün plastik kampanyacısı Camilla Zerr, "Çocuklar anlamsız plastik kirliliğinin olmadığı bir dünyada büyümeyi hak ediyor, bu nedenle oyuncakların geri dönüştürülmüş plastikler kullanılarak yapılabileceği girişimler umut verici ve sektördeki diğerleri şirketler de aynı şeyi yapmalı’’ dedi. 

Zerr, “Fakat geri dönüşümün plastik krizine varsayılan çözüm olarak sunulmaması gerçekten önemli. Üreticiler, oyuncakların nesilden nesile aktarılabilmesi ve yeniden kullanılabilmesi için uzun yıllar kullanıma dayanacak şekilde üretildiğinden emin olmalı” diye ekledi. Zerr, hükümetlerin çevre yasalarına plastik kirliliğiyle ilgili eklemeleryaparak "daha cesur adımlar atabileceğini" söyledi.
(Guardian)