Malezya devlet haber ajansı Bernama'nın bildirdiğine göre, insanların 20 metre yükseklikten insanların sıcaklıklarını tespit edebilen insansız hava araçları, bir kişinin yüksek ateşi çıkması halinde yetkilileri uyarmak için kırmızı bir ışık yayıyor.

ÜLKE KARANTİNAYA GİRDİ

Malezya, Mayıs ayı sonuna kadar 9 bini aşan günlük enfeksiyonları durdurmak için geçen hafta neredeyse tamamen ulusal bir karantinaya girdi.

O zamandan beri günlük vakalar düşmüş olsa da, sağlık yetkilisi Noor Hisham Abdullah, yeni enfeksiyonların ve ölümlerin çoğunun bilinmeyen temaslardan kaynaklandığı konusunda uyardı. 

Yaptığı açıklamada, "Bunun nedenlerinden biri, toplumda daha yüksek enfeksiyon ve ölüm oranlarına sahip yeni varyantların ortaya çıkmasıdır" dedi ve insanları evde kalmaya çağırdı.

Sokağa çıkma yasağı kurallarına göre, her haneden sadece iki kişinin temel ihtiyaç maddelerini satın alabiliyor, insanların temassız spor yapabilmesi veya evlerinin yakınında tıbbi tedavi görmek için dışarı çıkmasına izin veriliyor. 

Okullar ve alışveriş merkezleri kapatıldı, ancak imalat sektörünün çoğu azaltılmış işgücüyle çalışmaya devam etti.

ÇİN’DE DEZENFEKTAN PÜSKÜRTÜYORDU

Çin'in geçen yıl virüs önleme çabalarının bir parçası olarak insansız hava araçları kullandığı bildirildi. 

Devlet kontrolündeki Global Times tarafından yayınlanan bir videoya göre, dronelar el dezenfektanı püskürtmek ve vatandaşlara evde kalmalarını söylemek için kullanıldı.

İç Moğolistan bölgesinde çekilen bir videoda, yaşlı bir kadının üzerinde bir drone uçarken, “evet teyze, bu seninle konuşan drone. Maske takmadan dolaşmamalısın" dedi.


(Guardian, Çeviri: Polemikhaber)