İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan insanlara yönelik yaptığı müdahaleler sonrası gerginlik baş gösterdi ve roketli saldırılarla birlikte ölü sayısı bir anda arttı.

MALTA'DAN BÜYÜKELÇİLİĞE ÇAĞRI

Bunun üzerine Malta Dışişleri Bakanlığı, Filistin'deki Ramallah büyükelçisine, tehlikeli bölge olarak nitelendirdiği bölgeyi terk etmesi çağrısında bulundu...

İsrail güçlerinin militanları hedef aldığı söylenen hava saldırıları aynı zamanda çocukları ve kadınları da öldürmesi ve Gazze şeridindeki istikrarsız durum Malta'yı harekete geçirdi.

Malta sitesi One News'te yer alan habere göre, Gazze şeridinde yaşanan istikrarsız durum sonrası büyükelçi Franklin Aquilina'ya 'güvensiz bölge'den ayrılma çağrısında bulundu.

Saldırıların tırmanması üzerine röportaj gerçekleştiren Büyükelçi Aquilina, İsrail polisinin göstericileri dağıtmak için kanalizasyon suyu atıldığını iddia ederek sağlık ve güvenliğin tehlikede olduğunu belirtti.

Büyükelçi, savaş koşullarında yaşamak durumunda olduklarını belirterek "Aslında neredeyse gerçeküstü bir durum, olup bitenlere inanamazsınız! Ne yazık ki, bu röportajı yaparken, Tel Aviv'in saldırı altında olduğuna dair yeni bilgi aldım. Malta, iki halkın kardeş gibi yan yana yaşadığı iki devletli çözümde ısrar etmeye devam ediyor" dedi.

Aquilina sözlerini ise şöyle tamamladı:

"Şimdilik, hiçbir yere götürmeyen acımasız şiddet hüküm sürmeye devam edecek."