Söder, yaptığı açıklamada, Almanya'nın başka yerlerindeki muhafazakarların desteğini alırsa aday olmaya hazır olduğunu söyledi. 

Söder'in açıklaması, federal siyasette birlikte çalışan iki muhafazakar partinin konuyla ilgili görüşmeler için Pazar günü bir araya gelmesiyle geldi.

CDU ve CSU ortak adayı hakkında yakında bir karar alınması bekleniyor.

Ortak bir basın toplantısında konuşan Merkel’in partisinin yeni lideri, 60 yaşındaki Laschet şunları söyledi: "Markus Söder ve ben bugünden önce uzun bir konuşma yaptık. Şansölyeliğe aday olma isteğimizi beyan ettik."

‘’ÜLKENİN İYİLİĞİ İÇİN’’

54 yaşındaki Söder, her ikisinin de rol için uygun ve üstlenmeye istekli olduğunu söyledi. 

Söder, "Önemli olan, bunu birbirimize saygıyla yapmamızdır. Ve şunu söyleyeceğim: sonunda kim seçilirse seçilsin, ikimiz de birlikte çok iyi çalışacağız. Bu bizim bireysel hırslarımızla ilgili değil, partinin iyiliği ve her şeyden önce ülkenin iyiliği ile ilgili" dedi.

SALGINDA POPÜLERLİĞİNİ ARTTIRDI

Merkel, her iki potansiyel aday için de bir tercihini kamuya açık bir şekilde ifade etmedi. 

Muhafazakar ittifak, koronavirüs salgınının ardından popülaritesinde bir düşüşle karşı karşıya kalarak anketlerde yaklaşık yüzde 27'ye düştü. Söder, Bavyera'nın Covid-19 rakamları diğer birçok Alman eyaletinden daha iyi olmasa da, şimdiye kadar krizde popüler olduğunu
kanıtladı.

Sosyal Demokratlar, şansölye adaylarını Maliye Bakanı Olaf Scholz'u çoktan açıklarken, Yeşil parti adaylarını önümüzdeki hafta açıklayacak.

(BBC, Çeviri: polemikhaber )