‘ÜST DÜZEY’ TOPLANTIDAN KRİTİK SONUÇ

Microsoft Başkanı Brad Smith bir basın brifinginde, "Önümüzdeki üç yıl içinde bu çabanın arkasına on milyonlarca dolar koyacağız. Bu, başlamamız için bir fırsat ve yapacaklarımızın sınırı değil" dedi. Microsoft'un çabaları, ABD'li yetkililerin, federal hükümet de dahil olmak üzere çok sayıda kuruluşu vurduğunu söylediği SolarWinds saldırısı da dahil olmak üzere şimdiye kadar gördüğü en geniş ve en karmaşık saldırılardan bazılarıyla karşı karşıya kalmasının ardından geldi.

Başkan Joe Biden, Ağustos ayında Microsoft ve diğer büyük teknoloji şirketleriyle teknoloji tedarik zinciri güvenliğini iyileştirmeyi amaçlayan bir toplantı yaptı.

“İNSANLARI EĞİTMEK İÇİN HAREKET ETMELİYİZ”

Smith, Microsoft'un birlikte çalıştığı ve saldırılara maruz kalan müşterilerin birçoğunun daha iyi uygulamaları devreye sokarak saldırıları önleyebileceğini veya hafifletebileceğini, ancak birçoğunun bunu yapacak siber güvenlik personelinden yoksun olduğunu söyledi. Smith, işlerin ortalama 105 bin dolardan fazla maaş aldığını ve çalışan bulunan her iki iş için bir tanesinin boş kaldığını belirterek, "Bizim görüşümüze göre, harika işleri doldurmaları için insanları eğitme konusunda hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

Reuters