Rus heyeti ve NATO ülkesi temsilcileri arasında dört saat süren görüşmeler sonucunda Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandır Gruşko,ülkeye yapılan tehditler için siyasi adımların yetersiz kalması durumunda Moskova'nın durumu 'askeri diplomasiyle' çözeceğini ifade etti. Bir diğer Rus diplomat Sergey Ryabkov,pazartesi günü Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyeceğini ifadesinde bulunuyordu.

AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ YOK OLABİLİR

Gruşko, NATO temsilcilerine, "Durumun daha da kötüye gitmesi Avrupa güvenliği için en öngörülemez ve en ağır sonuçlara sebep olabilir" dedi. Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksandır Fomin, NATO-Moskova ilişkilerinin "kritik seviyede düşük bir noktada" olduğunu söylerken, bir Dışişleri yetkilisi de "ortada hiç pozitif gündem olmadığını" belirtti.

İSTEKLER KABUL EDİLMEDİ

ABD delegasyonunun lideri Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman, Rusya'da Brüksel'de Cenevre'de söylediklerinden başka bir şey duymadıklarını ve isteklerin NATO üyeleri için hala kabul edilebilir olmadığını söyledi.Rusya ve NATO üyelerinin aynı masanın etrafında oturup Ukrayna konusunu birlikte ele almalarının önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Stoltenberg, Avrupa'da yeni bir çatışma yaşanabileceğine dair "gerçek bir risk" olduğunu da dile getirdi. NATO Genel Sekreteri, Ukrayna'ya girmesinin Rusya için "ağır sonuçları" olacağını ifade etti.

UKRAYNA İŞGALİ RUSYA İÇİN TEHLİKE 
Kremlin, NATO'ya girmek isteyen eski Sovyet cumhuriyeti Ukrayna'ya üyelik verilmemesini talep ediyor. Washington, geçen hafta yapığı açıklamalarda Rusya'nın taleplerini kabul edemeyeceklerini söylemişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, krizin diplomatik yollarla çözülmesini tercih edeceklerini belirtirken Başkan Joe Biden, Ukrayna'nın işgal edilmesinin Rusya için ciddi sonuçları olacağını belirtmişti.